Potrebujú pomoc2020-06-14T18:43:29+02:00

Deti a ľudia v sekcii Potrebujú pomoc, sú zverejnení iba na základe ich vlastnej žiadosti a súhlasu o zverejnenie.

Fotografie sa menia na základe žiadosti rodiča raz v priebehu 2 mesiacov. V prípade, že žiadateľ nemá záujem o pomoc zo strany nadácie, alebo nadácia nie je schopná splniť požiadavky žiadateľa o pomoc, žiadateľ je z evidencie vyradený, vyradenie je zaslané písomne na jeho emailovú adresu a následne všetky dokumenty sú skartované.

Potrebujú pomoc

Veronika J. má centrálnu poruchu mozgu.
Príspevky pôjdu na liečbu a rehabilitácie.
SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Veronika J., Sabinov
(Fotografia a výzva je zverejnená vždy na základe súhlasu, alebo žiadosti dotyčnej osoby, zákonného zástupcu /osôb )

Epilepsia, svalové kŕče, DMO
100 percentné ZŤP dieťatko
Ďakujeme za pomoc pre Natálku
SK371100 0000 0029 4603 3398

Dobrý deň,

Môj synček má DMO a ja som po chemoterapii. Mám 38 rokov.

Lukáško má viac diagnóz, má DMO-ataktickú formu, hyperkinetickú poruchu správania, je autista,má časté úrazy pre centrálnu nervovú a koordinačnú poruchu. Je plne plienkovaný a má aj psychomotorickú retardáciu.

Potrebujú pomoc plienky pre malého, oblečenie, potraviny, finančná pomoc.
Zuzka a Lukáško,  Plešivec

Milotka Š., Levice

Maminka sa o Milotku stará sama. Milotka je ZŤP.

SK 37 1100 0000 0029 4603 3398 Milotka, Levice

Dobrý deň prajem,
sme rodinka s troma detičkami. Jeden náš synček má svalovú dystrofiu, volá sa Patrik. Sám už nezvládne bežné veci, potrebuje 24 hodinovú opateru / progresia svalovej dystrofie /. Svalstvo nám odchádza veľmi rýchlo, dokonca už má problém udržať pohár a večer musí byť stále polohovaný, keďže sa nedokáže obrátiť, kostrč má vysunutú, takže hrozí mu dekubit. Finančne sme na tom nie veľmi dobre, nestíhame platiť lieky, snažíme sa, aby mu nič nechýbalo. Veľmi ho milujeme a prosíme, ak nám môžu ľudia aspoň trochu pomôcť, budeme povďační.

Zo srdiečka ďakujeme veľmi pekne za každú pomoc.

SK37 1100  0000 0029 4603 3398

Tatianka je živé, veselé, usmievavé, šikovné dievčatko, ktoré rado rozdáva lásku. Veľmi rada tvorí, maľuje, varí a pomáha. Tatianke diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Foriem DMO je viac a Tatianka má tú, ktorá potrebuje veľa cvičiť, aby sa svaly spevnili a šľachy uvoľnili, aby raz mohla vykročiť sama bez podpory, ale dovtedy potrebuje 24 hod starostlivosť a veľa, veľa cvičenia.
Veľmi jej pomáhajú rehabilitácie.
Žijem sama s Tatiankou , účty platím sama, ako aj hygienu, stravu.
Za každú pomoc zo srdca ďakujeme.
SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Tatianka S.

Priatelia,

pomôžme maminke Riška. Má dvoch synov. Miška a Riška.
Riško je onkologický pacient. V roku 2014 mu praskla cievka v hlavičke, ostal ležať, plienkový, nehovoriaci, bdelá kóma. Vie sa pekne usmievať na maminku a trošku vníma svet okolo seba.  Otec ich opustil. Ostali sami v trápení.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398

Martin, Prievidza

Martinko má detskú mozgovú obrnu-kvadruspastickú formu, sám nesedí,nechodí,povie zopár slov. Chodí každý deň do školy na 4 hodiny,kde sú tiež takto choré deti a moc sa mu tam páči. Rehabilitácie mu veľmi pomáhajú.

Dakujeme všetkým,čo sa rozhodnú a prispejú Martinkovi na rehabilitácie,ktoré potrebuje aby sa mu neskracovali šľachy na rukách aj na nohách.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398

Radosť

VIKTORKA SLNIEČKO :-)

VOLÁM SA VIKTORKA , SOM VEĽMI ŠIKOVNÁ A USMIEVAVÁ.

MOJA MAMINKA MI HOVORÍ “NAŠE SLNIEČKO”.

MAMINA,TATINKO A MÔJ BRAČEK JAKUBKO TÚŽIA LEN PO JEDNOM – VIDIEŤ MOJE PRVÉ KRÔČIKY.
VIEM, AKÉ JE TO ŤAŽKÉ A FINANČNE VEĽMI NÁROČNÉ, AJ TAK SA NEVZDÁVAM A ROBÍM OBROVSKÉ POKROKY.

Viktorka má DMO. Má bračeka Jakubka, ktorý má ťažkú krátkozrakosť – 15, – 16 dioptrií, autizmuM, ADHD, dyslexia, dysgrafia.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Viktorka V.

TIMEJKA O.

“Presne pred 5 rokmi sa stal najväčší zázrak-narodilo sa nám dieťatko, o ktorom nám vraveli, že mu nevedia určiť dĺžku života, bolo v kóme.
Prestali mu fungovať obličky a ostatné orgány, bolo na pľúcnej ventilácii, iba srdiečko fungovalo perfektne, ako keby nám chcelo vyjadriť svoju nekonečnú lásku.
Telo je nevládne, ale aj tak srdiečko bije pre nás.

” MILUJEME JU TAK NENORMÁLNE” . DÝCHALI BY SME ZA NAŠU TIMEJKU ” jej ocka slová

Timejka nevidí, má ťažkú epilepsiu a iné diagnózy.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 TIMEJKA O.

Danko O.

Má detskú mozgovú obrnu, subkortikálnu atrofiu mozgu,centrálny hypotonický syndróm,epilepsia, autizmus,stredne tažkú mentálnu retardáciu ,poruchy správania- duševnú zaostalosť.

SLOVÁ JEHO MAMINKY : PRE MŇA, AKO PRE MATKU, JE TO VEĽMI NÁROČNÉ, ALE MILUJEM SVOJE DIEŤA. VEĽA RAZY SOM ZÚFALÁ A PLAČEM V TME.
Začali sme bojovať a cvičiť. Maličké krôčiky, sedieť, stavať sa na nôžky. S MOJOU DCÉROU SA SNAŽÍME ZVLÁDNUŤ KAŽDÝ DEŇ.
DANKO POTREBUJE 24 HODINOVÚ OPATERU.

ŽIJEM S DEŤMI SAMA A TRÁPIM SA.

SK711000000002946033398 Danko O.

Laura sa narodila v 27 týždni tehotenstva. Je onkologický pacient. Má nádory za očkami. Berie veľa liekov. Rodina má ešte 2 detičky.

Ďakujeme z celého srdca nadácii aj ľuďom za pomoc.

SK37 1000 0000 0029 4603 3398 Laura V.

Karinka má ťažkú formu postihnutia, detskú mozgovú obrnu, nedokáže sama sedieť, nedokáže ovládať svoje svalstvo a následkom toho trpí častými kŕčmi svalov, pri ktorých je jej telo v stálom vypätí. Karinka absolvovala rehabilitačné pobyty, ktoré sú zamerané na odstránenie kŕčov a posilnenie svalstva chrbtice a nôh. Aj vďaka tomu sa jej trochu lepšie darí udržať hlavičku. Vďaka sile a urputnosti jej maminy sa podarilo Karinke naučiť hrýzť potravu, a preto teraz nemusí prijímať jedlo sondou. Karinka je malé slniečko, rada sa smeje, je veľmi vnímavá a šikovná, no nedokáže rozprávať.
.
Aj touto cestou chcem poprosiť vás všetkých, dobrých ľudí, o finančný príspevok. Vďaka vašej pomoci nebude musieť jej rodina šetriť na úkor rehabilitácií, ktoré jej pomáhajú budovať svalstvo.Ďakujeme veľmi pekne za akúkoľvek pomoc.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Karinka

VÝZVA ANJELOV !!!!!!!
BOJOVNÍK JANKO M.
Janko nechodi,nerozprava, má epileptické zachvaty, ktore ma aj niekolkokrat za den.
ĎAKUJEME ZA KAŽDÚ POMOC ZO SRDCA
Všetky financie použijeme na Janka a jeho rehabilitácie.
SK37 1100 0000 0029 4603 3398 JANKO M.
/ všetky podklady, lek. správy a súhlas je sú evidované v nadácii /
MIRIAMKA A.
má ťažkú DMO, nechodí, plienkovaná, je potrebná 24 hodinová starostlivosť.
Rodina ďakuje za každú pomoc.
SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Miriamka A.

Miško a Saška B.

S otcom nežijú, pretože ich týral a odišli od neho.  Žiaľ moje detičky majú zdravotné problémy. Saška má psychické problémy zo stresov,  nočné desy a histamínovú a laktózovú intoleranciu. Miško sa po rizikovom tehotenstve narodil s problémom dýchania. Máva časté desaturácie, problémy s trávením a aj správaním sa kvôli nedostatku kyslíku v mozgu. Používa dosť často kyslíkový koncentrátor, pretože ma ešte aj centrálne spánkové apnoe a diagnostikovali mu aj epilepsiu.

SK3711000000002946033398  MIŠKO A SAŠKA B.

Kristián žije s babkou. Dedko zomrel v roku 2019.
Má detskú mozgovú obrnu, záchvaty epileptické, nechodí, plienkovaný. Rodičia sa ho vzdali. Pre babku je to finančne náročné.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Kristán V. s babkou Evkou

Mateja má DMO a je odkázaný na invalidný vozík.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 MATEJKO G.

VÝZVA ANJELOV

Babka Majka sa stará o vnučku Lili a vnuka. Rodičia sa detičiek vydali. Babke amputovali prsty na nohe. Pomôže im skutočne všetko.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Babka Majka s Lili a Tobim

LENKA H. , Turzovka
Volám sa Lenka. Maminka mi zomrela pri mojom pôrode. Mám 8 rokov, stará sa o mňa babka Emília. Miluje ma veľmi. Mám DMO, choré srdiečko, epilepsiu, som po operácii mozgu, očí, operácii pravého kĺbu na nohe. Babka mi dáva kopec lásky. Stará sa o mňa 24 hodín denne. Nechodím, nerozprávam, nosím plienky. Chcem a bojujem, aby som napredovala.
Babka nestíha financovať všetky rehabilitácie. Prosím Vás o pomoc.
ĎAKUJEM KRÁSNE .
VAŠA LENKA
SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Lenka H.
ALEX JE BOJOVNÍK !
Diagnózy Alexa :  Infatilná cerebrálna paréza,spastická triparéza DK biliant, s prevahou vpravo + PHK, axiálna hypotónia, konkom, strabizmus,kinesioiogický zač. 6 lokom štádia podľa profesora Vojtu, Stp. včasnom a sfyktickom syndróme I – II.st.
Pred rokom  mu bola diagnostikovaná epilepsia.
SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Alex Z.
CHRISTIÁN K.
Žije s maminkou sám. Potrebuje 24 hodinovú opateru.
SK37 1100 0000 0029 4603 3398  CHRISTIÁN K.
Danko a Martinko T.
V rodine sú 4 deti. Otec má crohnovú chorobu.
Danko a Martinko majú veľa zdrav.problémov.
Otec Roman je liečený na ťažkú formu Crohnovej choroby.
SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Martinko a Danko T.

Marek R., Žilina

žije sám s maminou,  je odkázaný na pomoc inej osoby. Som poberateľkou príspevku na opatrovanie ťažko postihnutej osoby.Synov zdravotný stav si vyžaduje neustále hospitalizácie, operácie, sadrovania, rehabilitácie.

Okrem doplácania za liečenia sa dopláca aj za zdravotné pomôcky na ktoré je syn odkázaný.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 MAREK R., Žilina

LIST OD MAMINKY :

Zažili sme veľa ťažkých chvíľ: dusenie, febrilné kŕče, neustále zvracanie kvôli refluxu, hospitalixácie atď. Musela som sa ho naučiť kŕmit, nesedel, nebral hračky do ruky a iné veci, ktoré deti v jeho veku robia. Diagnostikovali mu hypotonické svalstvo, CPT. Začali sme cvičiť, boli sme už 2x na rehabilitačnom pobyte v Tetis. Jakubko  nechodí, nerozpráva.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 JAKUBKO C.

Tibike N.

je úplne bezvládny, ležiaci, odkázaný na 24-hodinovú starostlivosť. Žije v podnájme aj s maminou.

Vopred všetkým veľká vďaka zo srdca !

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Tibike N. s maminkou

LUKÁŠKO Š., Žilina

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 Lukáško Š.

DANIELKA

Narodila som sa pred 29-timi rokmi predčasne v nemocnici v Košiciach, kde moja mama pár mesiacov na to zomrela na rakovinu pľúc. Stará sa o mňa moja sestra a ocko.

Krátko potom mi po rôznych vyšetreniach zistili detskú mozgovú obrnu a verdikt lekárov znel, že nikdy nebudem chodiť. Môj ocko sa však nevzdal, absolvovala som liečenia u nás i v zahraničí a množstvo operácií aj cvičení. Napriek tomu, že som na invalidnom vozíku, zvládla som základnú, strednú a aj vysokú školu. Magisterské štúdium na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity v odbore etika som ukončila v roku 2014.
Cvičím každý deň, snažím sa každoročne chodiť na liečenie , kde sa pomocou masáží, intenzívneho cvičenia a špeciálnej metódy therasuit môj stav zlepšil a dokonca som urobila prvé kroky.
Je to však veľmi finančne náročné, a keďže poisťovne takéto pobyty nehradia vôbec, chcela by som vás poprosiť o peňažnú pomoc na absolvovanie ďalšieho rehabilitačného pobytu.

Mojím najväčším snom je totiž stáť na vlastných nohách. A to doslovne. Chcela by som chodiť a byť sebestačná.
Pomôžte mi, prosím, splniť tento sen. Za Vašu pomoc a podporu veľmi pekne ďakujem.

SK371100 0000 0029 4603 3398 DANIELKA H.

AMÁLKA 💗

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 AMÁLKA

ĎAKUJEME ZA POMOC PRE RASTÍKA A JEHO RODINU. OTEC JE ONKOLOG.PACIENT, RASTÍK MÁ EŠTE 3 SÚRODENCOV.
SK 37 1100 0000 0029 4603 3398 RASTIK H.

Malý chlapec Tadeáško
Má DMO, epilepsiu, mentálnu retardáciu, nepočuje, je slabozraký, má vývojovú vadu mozgu.
Finančné príspevky rodina použije na rehabilitácie a lieky pre Tadeáška.

ĎAKUJEME ZA POMOC PRE TADEÁŚKA.

SK37 1100 0000 0029 4603 3398 TADEÁŠKO H.

Your Content Goes Here