2 percentá2018-09-14T12:07:03+00:00

podmienky pre 2%

Stiahnite si tlačivo :         Vyhlásenie o poukázaní dane 2%

2% z dane, ktoré nám poukážete prostredníctvom Vášho daňového priznania pomôžu ľuďom zlepšiť ich kvalitu života,  naša nadácia bude môcť zaobstarať zdravotné pomôcky a preplatiť rehabilitácie, nakúpiť lieky, alebo oblečenie.
Vyzbierané peniaze rozdeľujeme tak, aby každý dostal, čo potrebuje. Snažíme sa splniť aspoň čiastočne každému človeku v núdzi jeho sen o lepšom zajtrajšku.

ÚDAJE O PRIJÍMATEĽOVI

Právna forma:   Nadácia (kód 117)
Obchodné meno:  Nadácia Anjelské Krídla
Ulica:  Slovenských Dobrovoľníkov
Číslo: 135/30
PSČ: 010 03
Obec: Žilina

Ak ste fyzická osoba, zamestnanec…

• Požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň a aby Vám vystavil tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane.

• Z tohto potvrdenia si vypočítate 2% z Vašej zaplatenej dane t.j. maximálnu sumu, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

• Stiahnite si predvyplnené Vyhlásenie o poukázaní dane 2% a vypíšte zvyšné údaje o Vás.

• Dokedy  podať daňové priznanie resp. dokedy darovať 2% ?

Ak ste zamestnanec, ktorému robí daňové priznanie zamestnávateľ a máte v rukách “Potvrdenie o zaplatení dane”, prípadne potvrdenie o odpracovaní dobrovoľníckych hodín, tak potrebujete vypísať ešte tlačivo – Vyhlásenie o poukázaní 2%. Toto tlačivo bude dostupné z finančnej správy na začiatku roka 2018. Termín odoslania týchto 2 prípadne 3 formulárov je 30. apríl 2018.

• POZOR! Tieto formuláre je potrebné zaslať na Daňový úrad v mieste vášho bydliska a NIE vybranej organizácii, ktorej chcete 2% darovať.

Ďakujeme…

Ak ste fyzická osoba, ktorá si sama podáva daňové priznanie…

• Vypočítajte si 2% z Vašej zaplatenej dane t.j. maximálnu sumu, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

• V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa. Tlačivo pre daňové priznanie s predvyplnenými kolonkami oddielu XIII. si môžete stiahnúť aj TU… alebo vyplňte do týchto koloniek vo svojom daňovom priznaní údaje o prijímateľovi:

Právna forma:   Nadácia
Obchodné meno:  Nadácia Anjelské Krídla
Ulica:  Slovenských Dobrovoľníkov
Číslo: 135/30
PSČ: 010 03
Obec: Žilina

• Vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2018) na Váš daňový úrad a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

NADÁCIA ANJELSKÉ KRÍDLA

Slovenských Dobrovoľníkov 135/30